27 de gener 2009

Alexander & Brandy alexander

Hola macos!

Ahir vaig dir que escriuria les receptes dels còctels que vaig presentar al I concurs de cocteleria Clemenules, i aquí us deixo el clàssic: Brandy Alexander.

Aquest còctel realment es va crear a finals del s.XX, prové d'un altre còctel creat a principis del mateix segle; l'Alexander. Aquest còctel portava a parts iguals ginebra, crema de cacau blanca i nata líquida, però en diferents edicions del glossari de còctels de la Associació Internacional de Bàrmans (IBA) va canviar la crema de cacau blanca per crema de cacau negra, que és lleugerament més amarga.

Cap als anys 80 ja es va començar a elaborar el Brandy alexander, que com podreu imaginar porta brandi en lloc de la ginebra; i a l'edició de 1987 ja es va declarar el Brandy Alexander com un còctel clàssic. Desconec qui el va crear i on, però us ben asseguro que si ho trobo, us ho dic.

Tots dos còctels es preparen amb coctelera, afegint els ingredients a parts igual (1/3 + 1/3 + 1/3), es serveixen en una copa còctel o estil Martini (com vingui de gust), però el Brandy Alexander es decora al final amb una mica de nou moscada ratllada (si és al moment millor), però molt poca perquè és una fruit sec força intens i pot variar molt el sabor global del còctel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada