16 de gener 2009

SAAZ Damm

"Del llúpol aromàtic de la regió de Saaz a Chèquia, sorgeix aquesta genuïna cervesa. En aquest racó de la Bohèmia, la collita del llúpol és una eminent tradició que arriba als 1.000 anys. La protecció del cultiu permet mantenir inalterat l'esperit del llúpol Saaz. Aquest rigorós control es remunta al segle XIV, quan l'emperador Carlos IV va reconèixer la seva categoria exemplar i va prohibir tota la elaboració fora de la terra mare. Avui i des de l'any 1884, l'Hor Grading Barn garantitza el seu origen. Expressiva alhora que molt suau, amb només 3,5 % d'alcohol. SAAZ Damm s'elabora únicament amb el pur llúpol de Saaz, Chèquia."

Aquesta és la descripció que hi ha a l'ampolla, i realment és així. SAAZ Damm és una cervesa molt suau i entra molt bé, el llúpol li dóna aroma i sabor però el punt just per a no donar-li amargor. Hi ha qui la compara amb la Coronita i realment l'únic que tenen en comú és que són suaus, perquè el sabor de la SAAZ és més intens i més agradable.

Després del punt negatiu que vaig donar a Estrella i al senyor Ferran Adrià, li dono un punt positiu a la Damm després de treure a l'estiu del 2008 aquesta birra.

Molt bé!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada