27 de gener 2009

La grandesa de la sumilleria

Bona nit.

Fa molt que no escric en el blog per falta de temps. Ara ho faré més sovint pel fet que tinc més temps.

Pel que fa a els meus articles seran relacionats amb el món del vi. Passarem per les diferents denominacions d'origen tan nacionals com internacionals, diferents varietats, tipus de vi així com un tast de vins per fer una bona relació qualitat preu. Per començar com que sóc del maresme faré publicitat de la denominació d'origen d'Alella.

Denominació d'origen Alella: La nostre D.O. situada al nord de la ciutat Comtal. La D.O. sobreviu a la pressió feta per Barcelona i el gran creixement de segones residències que ens han construït la gent de la ciutat. Entre les coses curioses de la denominació hi ha el fet que va ser la primera en embotellar i comercialitzar vi de la pròpia casa, això va ser gràcies a Alella Vinícola.

El terra de la denominació d'origen és una barreja entre sòls arenosos i de naturalesa granítica coneguda amb el nom de Sauló, (ja entrarem amb la tipologia de terres i les seves característiques més endavant), el clima és mediterrani, temperatures moderades al hivern i estius calorosos alleujats per la brisa marina. La varietat autòctona és la Pansa Blanca (blanc) o la Picapoll (negre) entre altres varietats de varietats foranes trobem ull de llebre en negre o la Chardonay en blanc. Els vins que predominen a la zona són els vins blancs encara que trobem una gran qualitat en els vins negres.

I fins aquí el dia d'avui, vagi bé.

1 comentari:

  1. ei!!

    Felicitats nen!!

    No només has tornat a escriure al blog, sinó que ho fas amb un tema molt bó i que jo no en sé gaire. A més has escrit a les 4 de la matinada!!!

    si senyor!

    Punt pusitiu per Mr. Mayo

    ;)

    ResponElimina