28 de gener 2009

Tast de vins: DO Alella

Com que l'altre dia vam començar amb el tema dels vins, penjo un parell de tasts que vaig fer ahir després de treballar. Els vins tastats són de la denominació d'origen Alella, ja que vaig parlar-ne l'altre dia. Vaig obrir tres ampolles que tenia a casa de tres caves diferents; les quals són: Alta Alella, Parxet i Marfil.

ALTA ALELLA

Nom: Dolç Mataró 2006

Tipus de vi: Vi negre dolç

Anyada: 2006

Varietat: Mataró

Maceració: 6 mesos

Criança: 2 mesos

Graduació alcohòlica: 14,8 %vol.

Fitxa de tast: És un vi dolç elaborat amb la varietat autòctona Mataró, el raïm es deixa sobre-madurar al cep i la verema d'aquest es fa avanç que el gra comenci el procés de passificació. La maceració té lloc en dipòsits d'acer inoxidable durant 6 mesos i després passa a criança amb botes de roure francès durant dos mesos. Trobem un vi de color cirera fosc amb la bora de color violàci. El seu aroma és d'una intensitat mitja on primer trobem una olor que ens recorda a la fruita gebredai, una mica mineral a causa dels dos mesos pasats a les botes. A la boca trobem que és un vi fresc, afruitat, bastant dolçot, però en equilibri amb l'amargor. En resum que és un vi de postres que lliga molt bé amb pastissos fets a base de fruits vermells.

El preu oscil·la entre els 12 i els 16€, depenent d'on es compri.

Salut

3 comentaris:

  1. ui no he posat el títol jajajajaajajajajajaç

    Pajaro

    ResponElimina
  2. Què dius maco?

    T'ahuré de fer un curset intensiu de com penjar notícies al bloc o qué?

    Vaya tela nen!!!

    ;)

    ResponElimina
  3. no tu espraves dos publi en tan poc temps estc al japo amb el tpv jaaaaaajaja

    ResponElimina