09 de novembre 2008

Història del còctel

Cock, en anglès, vol dir gall; i tail, vol dir cua. Per tant, cocktail traduït literalment és cua de gall. L'etimologia de la paraula es remunta, segurament, al segle XVIII. En aquella època, a Gran Bretanya eren molt freqüents les lluites de galls, i per fer-los més forts i agressius els propietaris els administraven una barreja alcohòlica energètica, que els seus efectes transformaven totalment als animals, movent de forma vistosa dels plomes de la cua.

Encara que, existeix, en altres llegendes per donar explicació a aquesta denominació, que molt ràpid va adquirir un ambient internacional. Per exemple, a Amèrica Llatina s'explica que una tripulació de mariners anglesos, que va desembarcar el Golf de Mèxic, va descobrir una fortíssima beguda local, que s'obtenia de la combinació de diferents licors que es barrejaven molta estona, agitant-los amb una ploma de gall. La barreja va ser mol grata per els mariners que van agafar el costum d'anomenar-lo, precisament, cua de gall (cocktail); paraula composta que amb ela pas del temps a servit per definir les begudes composades de diferents licors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada